Un pas més cap al declivi


Enric I. Canela

Llegeixo a El País que el darrer esborrany dels Pressupostos de l’Estat per al 2010 preveuen un descens del pressupost de Ciència i Innovació del 18%. Se n’havia parlat del 37%. Enguany el pressupost destinat a finançar els programes de recerca del Pla Nacional (espanyol), els contractes i les beques de recerca, així com el programa Ramón y Cajal és de 1.580 milions d’euros i podria veure’s reduït als 1.300 milions d’euros.

Queda clar que ni amb enginyeria financera, que diuen, ni amb res es podria pal·liar el dany que aquesta mesura infringiria a la recerca no empresarial.

Un autèntic desastre fruit de la intel·ligència “sobrenormal” del president espanyol. Tanmateix no cal amoïnar-se, l’Estat espanyol està a punt de tocar el cel amb la mà. El somni s’acomplirà, Rodríguez Zapatero podrà entrar a la Casablanca el 13 d’octubre a parlar amb Obama. Per a què volem la recerca, doncs? Igual si té un moment li explica el projecte de la llei de l’Economia Sostenible. No sé si Obama ho podrà resistir.

2 respostes a “Un pas més cap al declivi”

 1. a 24 set. 2009 a les 9:39 Montserrat

  Un 18% menys en ciència i investigació és una mostra de la manca de perspectiva dels governants i els acòlits que els hi donen suport.
  Per cert, no sé quant s’ha reservat per informes en els Pressupostos Gene–rals.

 2. a 25 set. 2009 a les 7:27 enriccanela

  Montserrat,
  No sé, però malgrat tot, els informes són las xocolata del lloro. Hi ha molta despesa “compromesa” d’escàs rendiment.
  La visió estratègica de molts governants és del talp.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació