Enric I. Canela

Blanc, negre, gris, vés a saber. Ahir escrivia Un pas més cap al declivi, on parlava de les retallades pressupostàries en Ciència i Innovació.

Ara la ministra Cristina Garmendia ens explica que no hi haurà cap retallada el pressupost destinat als projectes del Pla Nacional de R+D+i que ja estan en marxa (no diu res dels que s’hauran de donar en la convocatòria del 2010), ni tampoc cap dels d’INGENIO 2010, una iniciativa que el Govern va llançar el 2005 per aconseguir que en un període de cinc anys la inversió en R+D+i arribi al 2% del PIB. A més, ha anunciat que hi haurà un “increment significatiu” per a tots els programes de beques a científics.

Dimecres havia dit que les partides destinades a la R+D+i en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2010 seran molt austeres i que encara que els projectes en marxa, com les convocatòries del Pla Nacional d’R+D+i, beques o contractes no es tocaran, altres programes, que encara no s’han iniciat, seran posposats. Hi ha projectes que no han començat i igual no és el moment de fer-los el 2010.

La suma de tot plegat em fa sospitar que la convocatòria propera serà molt restringida. Serà difícil saber com acaba. De fet mai no acabes de saber res. Una característica de l’Administració Pública és que hi ha baralles i discussions per aprovar els pressupostos, però ningú no sap mai com s’han executat, a vegades es triga anys. Jo no he vist mai una liquidació seriosa de pressupostos de recerca executats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació