Indignació!


Enric I. Canela

Els organismes de recerca perden un 15% del pressuposto. Naturalment els científics estem entusiasmats pels pressupostos de Ciència i Innovació. Ho demostren les declaracions de Joan Guinovart la Confederació de Societats Científiques de Espanya (COSCE) i la Federació Espanyola de Centres Tecnològics.

Afegim la carta del dia, la Carta Oberta al Govern que ha publicat El País, la signen 51 dels 58 investigadors principals del Centre de Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (Ciberned, un dels 9 CIBER). Em sento molt proper perquè el grup de recerca al que pertanyo està en aquesta xarxa.

La carta denúncia que gràcies a la retallada pressupostària d’un 30% dels recursos destinats al CIBER probablement caldrà acomiadar entre 500 i 600 persones entre investigadors i tècnics. Puc garantir que la indignació és gran per les mentides contínues del govern espanyol. Cristina Garmendia deia que no calia patir que les programes seguirien. Aquí tenim una mostra. Suposo que ni sap el que està passant.

Mentre el secretari general d’Innovació, Juan Tomás Hernani, assegura que Espanya arribarà al ‘G-9’ de la Innovació en 2015, tot i que “falten diners”, gràcies a l’impuls de l’Estratègia Estatal d’Innovació (E2I), que en aquests moments el Ministeri de Ciència i Innovació es troba elaborant.

Tot plegat una autèntica vergonya que posa en evidència que aquest govern és un desgavell que no sap on va. Charles Darwin parlava de la selecció natural. Cada dia veig més clar que en la formació dels governs s’inverteix el procés. Existeix un problema enorme en el sistema democràtic, els partits l’han pervertit tant que arriben als més alts càrrecs de l’Estat i a ocupar els escons massa persones que en el món real no estarien preparades per dirigir una petita oficina de La Caixa. Són els que arruïnen a tots els seus conciutadans.

I com molts sabeu, no incloc a la Ministra de Ciència i Tecnologia, imagino que ha de vendre el que no creu. Si alguna cosa li recrimino és no haver dimitit per no ser còmplice d’aquesta vergonya. És important saber dimitir.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació