Enric I. Canela

Llegia que Manel Esteller, investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell), farà la conferència titulada Epigenètica i càncer, organitzada conjuntament per la Fundació “la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

Explicarà que les possibilitats de desenvolupar un càncer estan determinades per l’activació o desactivació de certs gens, i aquests patrons d’expressió estan determinats per l’epigenètica. Plantejarà les possibilitats de conèixer com funcionen aquests mecanismes i si es podran controlar. També si es podran elaborar medicaments per reparar-los.

Casualment, avui mateix he llegit que Manel Esteller ha estat guardonat amb el premi internacional de la The Dr. Josef Steiner Cancer Research Foundation en reconeixement a les seves troballes en el camp de l’epigenètica de la metàstasi que es produeix en aquesta malaltia.

Millor conferenciant per parlar d’aquest tema, impossible.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació