Enric I. Canela

Llegia un article que pretén analitzar com s’estan implantant els graus model Bolonya. Està prou bé.

En un paràgraf diu: Un segon aspecte nou és la càrrega lectiva i el seu finançament per cada alumne, ja que els nous crèdits recullen també el treball particular de cada alumne, de manera que es fa molt difícil, per exemple, estudiar una carrera i treballar al mateix temps, un recurs comú fins ara per pagar-se la cursa. Si a això sumem l’augment de les taxes de matrícula, tendència que dura ja diversos anys, i la caiguda de beques substituïdes per préstecs, s’entén la queixa dels alumnes sobre les cada vegada més grans traves econòmiques per estudiar una carrera superior.

Quina llàstima, no cal dir coses que no són certes. No haurien d’haver dit que les beques s’estan substituint per préstecs perquè no és cert. Les beques són poques i miserables per estudiar si no tens recursos familiars i et vols dedicar només a estudiar. Una vergonya, però no només no s’eliminen sinó que augmenten. No creixen com caldria per evitar la gran injustícia social que representa el model de beques espanyol, però creixen.

A Catalunya hauríem d’afegir l’incompliment de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el seu traspàs. Ells que diuen que el que diu el Tribunal Constitucional s’ha d’acatar… Només quan els interessa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació