Pressupostat i no gastat


Enric I. Canela

I més coses sobre els diners de la ciència. Unes dades que sempre reclamo, la diferència entre el pressupost i el que s’executa d’aquest pressupost, la despesa real. Diu Expansión:

En analitzar l’avanç de liquidació de 2009 hi ha un comportament molt divergent entre diferents partides. La caiguda del Ministeri de Ciència i Innovació és la més cridanera. Un 32% dels fons que la cartera de Cristina Garmendia pretenia gastar s’han perdut pel camí.

Dels 6.998 milions només s’han reconegut obligacions de pagament per un import de 4.810 milions. Aquesta cartera ha estat una de les més castigades durant tota la legislatura, tot i que l’Executiu ha pretès fer de la despesa en R+D, una de les seves banderes de gestió. De fet, Garmendia primer va patir una forta retallada de competències, en perdre l’ascendència sobre les universitats, i després, la retallada va ser pressupostari. La seva cartera serà un 15% inferior de cara als Comptes de 2010 presentades al Congrés.

Part d’aquesta despesa pendent ve motivat per crèdits a l’R+D del sector privat que no s’han arribat a concretar, donades les estretors de les empreses per emprendre noves aventures.

Tampoc s’han sabut fer les polítiques adients.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació