Enric I. Canela

ACN ens explica que la inauguració del curs acadèmic de la UB ha coincidit amb dues tímides protestes protagonitzades per membres de seu Personal d’Administració i Serveis (PAS) i una desena d’estudiants anti-Bolonya. Els universitaris s’han donat cita a les deu del matí per decidir amb quin tipus de protesta rebrien al conseller d’Universitats, Josep Huguet. Poc abans de les dotze membres de seguretat situats a l’entrada els han impedit l’entrada, llavors han intentat arribar fins al despatx del rector de la UB, Dídac Ramírez, per demanar la seva dimissió. El representant del PAS de la universitat, César Marín, per la seva banda, ha explicat que la queixa vol denunciar ‘el menyspreu cap a aquests treballadors’.

El que no ha dit ACN és que la protesta del PAS ha estat la lectura, autoritzada pel rector, del manifest que havien preparat relatiu a les seves reivindicacions laborals, un clàssic, que com he dit altres cops, no hauria de fer-se en un moment solemne. En tot cas, correcte i educat.

El tems dels “suposats estudiants” és una altra cosa. Els que s’han “col·lat” dins de l’edifici pretenien entrar per la força a un lloc on no havien estat convidats. I, sortosament, el personal de la UB i el servei de seguretat han evitat que entressin. S’han estat una estona donant cops a la porta.

Un acte incívic habitual en aquest grup que no representa als estudiants de la UB.

L’acte acadèmic s’ha desenvolupat sense incidents, amb molta calor, i amb moments emotius com el lliurament de la Medalla de la UB a títol pòstum a Baltasar Porcel.

3 respostes a “Inauguració del curs a la UB i bretolades”

 1. a 07 oct. 2009 a les 7:31 Júlia Rosell

  Només se m’acut expressar una cosa, i espero se’m disculpi:

  Ha-ha-ha

  D’on no hi ha no raja.

 2. a 08 oct. 2009 a les 6:45 enriccanela

  Júlia,
  Poc més es podia esperar. Havies de veure el loock dels “estudiants”.

 3. a 08 oct. 2009 a les 5:04 Júlia Rosell

  Els estudiants estudiants, o els no-estudiants que es fan passar per estudiants? Suposo que el look de sempre… Però bé.

  Personalment em sembla perfecte que “s’expressin” com fa qualsevol persona, però que com sempre: entrin per la força, ocupin, insultin, coaccionin… això ja no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació