Enric I. Canela

La UB és la universitat espanyola amb més rendiment investigador, segons el rànquing SCImago, La UB, la primera universitat de l’Estat en el rànquing SRG, La UB, la primera universitat espanyola en el rànquing de recerca SRG i Informe Mundial 2009 del Rànquing d’Institucions d’SCImago són alguns articles derivats de la notícia publicada al web dela UB La UB és la universitat líder a tot l’Estat en el rànquing d’institucions del Grup de Recerca SCImago (veure Informe Mundial 2009 del Rànquing d’Institucions d’SCImago) on es destaca que al rànquing, que cita més de 2000 institucions de recerca d’arreu del món, apareixen un total de 123 d’espanyoles, que corresponen, per ordre, al Consell Superior d’Investigacions Científiques (8è lloc en el rànquing); la Universitat de Barcelona (123è); la Universitat Autònoma de Barcelona (171è); la Universitat Complutense de Madrid (180è); la Universitat Autònoma de Madrid (213è); la Universitat de València (236è); la Universitat Politècnica de Catalunya (258è); la Universitat de Granada (330è); la Universitat de Sevilla (352è) i la Universitat de Santiago de Compostel·la (381è). I l’Hospital Clínic de Barcelona (455è) com la institució líder a l’Estat espanyol en el camp de la salut. A l’informe, també se cita l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge-IDIBELL (947è); l’Hospital Universitari de Bellvitge (1105è); l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer-IDIBAPS (1302è); el Parc Científic de Barcelona-PCB (1540è); l’Hospital de Sant Joan de Déu (1790è) i l’Institut de Recerca Biomèdica-IRB (1857è). Aquestes posicions venen determinades per la qualitat i la mida, així, és normal que l’Institut de Recerca Biomèdica-IRB ocupi un lloc tan endarrerit.

Si considerem només universitats europees, la UB és la 22ena.

Ja el 24 de setembre Miquel Duran havia publicat Rànking mundial Scimago per a universitats i centres de recerca: bona posició dels centres catalans. En destaca que també incorpora in índex d’internacionalització. També que les tres primeres universitats espanyoles segons l’impacte de les publicacions són la Pompeu Fabra, la de Barcelona i la de Girona. L’anàlisi de Miquel Duran aclareix aspectes que la lectura freda de l’ordre d’aparició segons volum no explica.

Me l’haig de mirar amb més calma i analitzar totes les variables. Crec que una de les coses que caldria fer és com millorar en cada apartat.

2 respostes a “La UB bastant bé al rànquing d’Scimago”

  1. a 07 oct. 2009 a les 10:37 Miquel Duran

    Gràcies, Enric! Crec francament que les universitats catalanes hi han quedat bé. Això no vol dir que no calgui millorar! Hi ha molta feina per fer.

  2. a 08 oct. 2009 a les 6:47 enriccanela

    Miquel,
    Queden bé dins l’estat, però cal molta feina per reeixir internacionalment. De totes formes avui estem millor que fa uns anys.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació