Enric I. Canela

Podem llegir que els nord-americans Venkatraman Ramakrishnan i Thomas A. Steitz i la israeliana Ada E. Yonath han estat guardonats amb el premi Nobel de química 2009 pels seus estudis sobre l’estructura i la funció del ribosoma, un complex supramolecular que produeix proteïnes a partir de l’ADN i que, pel fet de ser crucial per a la vida, constitueix un element important per a l’elaboració de nous antibiòtics, segons ha informat la Reial Acadèmia Sueca de les Ciències.

El Nobel de química del 2009 premia els estudis sobre un dels processos centrals de la vida, segons explica l’Acadèmia en un comunicat. El ribosoma converteix el codi de l’ADN en vida, ha explicat. A partir de la informació genètica que els arriba de l’ADN, els ribosomes sintetitzen proteïnes que controlen la química de tots els organismes vius, prosegueix. Donat que els ribosomes són crucials per a la vida, són també un objectiu important per a l’elaboració de nous antibiòtics, ha afegit.

Segons l’Acadèmia, Ramakrishnan, Steitz i Yonath han pogut comprovar com funciona el ribosoma a nivell atòmic, per a la qual cosa han utilitzat un mètode denominat raig-X cristal·logràfic a fi d’establir el mapa sobre la posició de tots i cadascun dels centenars de milers d’àtoms que constitueixen el ribosoma.

Una vegada més la Bioquímica és protagonista dels premis Nobel.

Com altres cops, Por la Boca Muere el Pez fa el seu encertat comentari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació