Sense solució


Enric I. Canela

Una notícia reiterada: Els estudiants universitaris catalans reben només el 9% de les beques que entrega el ministeri d’Educació, tot i representar el 15% del total d’alumnes matriculats a l’Estat espanyol, segons dades del curs 2006-2007. Davant d’aquesta situació, que posa en evidència que l’oferta pública de beques és del tot insuficient i que el seu import no cobreix bona part de les despeses dels joves, la Generalitat demana que s’acceleri el traspàs de competències per acabar amb aquesta discriminació. En ocasions, les beques privades promogudes per bancs i caixes ajuden a compensar aquestes mancances.

A banda que Espanya té el sistema de beques i ajuts més desgraciat dels països del nostre entorn, que impedeix que els estudiants amb menys mitjans econòmics puguin dedicar-se a la universitat, l’espoli continua. Els diners surten de Catalunya i els retorns sempre són ridículs. A sobre el govern espanyol que s’omple la boca de respectar el que diu el tribunal Constitucional, incompleix quan li convé els seus dictàmens.

El sistema no té solució, sempre en sortirem perdent. Potser és hora que els polítics catalans facin l’únic que es pot fer per defensar els drets de Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació