Enric I. Canela

L’altre dia indicava El País alguns dels canvis que s’introduiran en la Llei d’Universitats de Catalunya. Els canvis van ser explicats pel conseller d’Universitats, Josep Huguet.

Un és que els rectors de les universitats catalanes i els presidents dels consells socials hauran de comparèixer un cop l’any davant el Parlament per explicar l’evolució de la universitat. La modificació legal també preveu que tant el rector com el president del Consell Social presentin al govern català un informe d’activitats que inclogui l’impacte social, científic i econòmic de les seves activitats anuals.

Aquest és un tema que havia reivindicat reiteradament. No crec que calgui una llei, simplement calia que el Parlament s’interessés per la universitat una mica més del que ho fa. No he vist gaire discussions a causa de la universitat més enllà de picabaralles provocades des de l’oposició, ara i abans. Només va tenir un cert protagonisme en èpoques del conseller Mas-Colell.

Un altre és que les universitats públiques catalanes constituiran en dos o tres mesos un consorci per a crear la marca Universitat de Catalunya, que permetrà a aquests centres tenir una política comuna de projecció exterior i de cooperació, a més de prendre acords sobre titulacions. La creació del consorci farà possible que la marca Universitat de Catalunya emprengui el seu camí sense esperar a l’aprovació de la reforma de la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC), que està en fase de preparació i que l’Executiu preveu que pugui rebre l’aval del Parlament el proper estiu.

2 respostes a “Canvis en la legislació universitària”

 1. a 15 oct. 2009 a les 6:12 Ramon (Girona)

  Em sembla molt coherent i responsable que els màxims responsables de les universitats hagin de rendir comptes davant el Parlament. El nostre pressupost, en la seva (molt) major part ve del diner dels contribuents i cal explicar a la societat què fem amb els seus diners.

  D’altra banda, si ens sabem explicar bé, pot ser unes bones ocasions per a presentar reivindicacions justes i assenyades.

 2. a 15 oct. 2009 a les 8:56 enriccanela

  Ramon,
  Efectivament, la millor manera d’obtenir recursos és que confiïn en tu, en els projectes.
  A més, cal que els contribuents sàpiguen on van els diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació