Enric I. Canela

El complex barcelonaβeta el gestiona la Fundació Pasqual Maragall, dirigida per Jordi Camí, catedràtic de la UPF, impulsor i també director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). El complex té com a objectiu l’impuls i gestió d’un projecte científic integral i de nova generació, amb recursos.

És una iniciativa privado-pública amb un fort component social, on la recerca més transformativa es combinarà amb la innovació dirigida a necessitats no cobertes, amb l’objectiu de:

  • impulsar un model de recerca científica d’excel·lència i d’innovació tecnològica per obtenir millores en el diagnòstic, el tractament i la cura de l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives.
  • oferir solucions als problemes cognitius associats a l’envelliment de la població mitjançant el desenvolupament de productes i serveis innovadors que milloraran la qualitat de vida de la gent gran.

L’edifici del complex barcelonaβeta, promogut per Nova Bocana SA, estarà ubicat a la nova bocana del port de Barcelona, davant el recentment inaugurat Hotel W Barcelona, a primera línia de mar. Comptarà amb una superfície total de 30.000 m2.

L’equipament, dissenyat pel Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill, tindrà forma triangular i estarà conformat per dos edificis contigus de cinc plantes i un tercer de nou plantes.

Nova Bocana S.A, formada per FCC, COMSA, OHL i BCN Godia compta amb la concessió de l’Autoritat Portuària de Barcelona dels terrenys on s’ubicarà barcelonaβeta. Nova Bocana ha estat la promotora de l’Hotel W Barcelona, dissenyat també per l’arquitecte Ricardo Bofill.

Podria estar operatiu al 2012. Als web del complex barcelonaβeta i de la Fundació Pasqual Maragall trobareu més informació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació