- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La feina d’Uriarte i la tristesa del comiat

Enric I. Canela

L’Agència Basca de la Innovació, Innobasque [2], i la societat de promoció d’ocupació Lan Ekintza-Bilbao [3] han subscrit un acord de col·laboració [4] amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la innovació a Euskadi i afavorir l’esperit emprenedor i la creativitat.

A través d’aquest acord, signat pel president de Lan Ekintza-Bilbao, Jon Sustatxa, i pel president de Innobasque, Pedro Luis Uriarte, ambdues entitats es comprometen a treballar juntes per fomentar la innovació amb la finalitat d’elevar la competitivitat de les organitzacions basques i del teixit econòmic de Bilbao i el seu entorn.

Com alguns sabeu, crec que Innobasque està fent una magnífica feina i que el mèrit és del seu president, Pedro Luis Uriarte, i dels seus brillants col·laboradors. Aprofito aquesta notícia per comentar una altra que en llegir-la vaig pensar que era el fruit del desastrós pacte de govern PSOE – PP. Uriarte va comunicar el 9 de setembre [5] que abandonarà el càrrec de president el 19 de novembre per raons de pes, personals i familiars, així com en considerar que el canvi en l’escenari econòmic i institucional fa convenient designar una altra persona. A l’endemà Guillermo Dorronsoro, un gran professional d’Innobasque, feia un bonic article [6] sobre Pedro Luís Uriarte. No vol que el procés de relleu quedi marcat pel tema del govern. No ho serà si les coses van bé, ho esperem, però és difícil no pensar que la marxa d’un basc com ell no estigui relacionat amb el canvi polític.

Des de lluny em sap greu la seva marxa.