Enric I. Canela

Rosa Núria Aleixandre, senadora de CiU, ha rebut del ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, durant la sessió de control al Govern, el compromís d’acostar la dotació de les beques – salari al salari mínim interprofessional. En aquest sentit, la senadora per Girona ha destacat que és un primer pas que el ministre reconegui que aquest tipus d’ajuts resulten insuficients.

Aleixandre ha traslladat al màxim responsable de l’ensenyament estatal diverses demandes durant el debat de la interpel·lació. Per una banda, ha reclamat que en l’àmbit universitari es reconegui que és impossible compatibilitzar estudis amb treball. Si un alumne té problemes econòmics trigarà el doble que un altre en finalitzar la seva formació.

També ha exigit que la ANECA (Agència Nacional Espanyola de Qualitat) es converteixi en un organisme estatal en la línia de les europees. A més, ha demanat que es tirin endavant els decrets de la carrera docent investigadora i que es facin públics els indicadors econòmics acadèmics i de recerca.

Aleixandre també ha reclamat la creació d’una Secretària d’Estat d’Universitats i ha constatat la descoordinació entre el ministeri d’Educació i el de Ciència i Innovació.

Pel que fa als problemes actuals de la titulació del màster en medicina i el d’arquitectura, Aleixandre ha instat a Gabilondo a trobar una solució.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació