El Campus Universitari Mar


Enrci I. Canela

El Campus Universitari Mar, ubicat a l’edifici Doctor Aiguader (2 i 3), s’ha inaugurat aquest dijous 22 d’octubre, coincidint amb l’inici del curs acadèmic2009-2010.

Es tracta d’un espai pioner de col·laboració interuniversitària, ja que hi conviuen tres institucions docents de l’àmbit sanitari: la UPF, la UAB i l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària (IMAS).

En total, en aquesta primera fase de remodelació de l’edifici, s’han inaugurat 4.500 metres quadrats, que acullen 1.140 estudiants dels graus en Biologia Humana, Infermeria i Medicina. En aquest sentit, la UAB i la UPF imparteixen conjuntament en el nou campus el grau en Medicina, una iniciativa pionera al nostre país.

El primer tinent d’alcalde, Carles Martí, ha destacat que es tracta d’un “projecte simbòlic de com ha de ser la ciutat”, alhora que ha defensat el paper de Barcelona com a “referent pel talent i la innovació per la seva manera d’entendre el progrés”.

La cooperació entre universitats es tradueix també en els espais compartits, que poden fer servir les tres institucions. És el cas de les aules comunes, els laboratoris, les aules d’informàtica o la biblioteca.

Situat al costat de l’Hospital del Mar i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el campus vol ser un referent en l’àmbit sanitari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació