Enric I. Canela

Alfons Nonell i Canals, estudiant predoctoral de l’Institut Català d’Investigació Química, escriu No, Senyores ministres, la retallada no afectarà la gent.

Us podeu quedar amb aquesta part del seu escrit:

El que puc explicar ara és el cas que em van explicar dies enrere. Una persona A que treballa en un departament B. Aquest departament té una mena d’acord amb una xarxa, C, d’àmbit estatal. Amb aquest acord, C passa uns diners anuals a B. B, amb aquests diners té contractada a la persona A. A més a més, fa poc, B s’ha compromès amb A per allargar un any més el seu contracte.

Ara ha arribat la sorpresa. L’any vinent C no passarà més diners a B. No hi ha diners. Aleshores, què passa amb A? doncs, B, el departament, ha de fer mans i mànigues per moure diners d’altres projectes per a poder seguir pagant A. Això implicarà que no es contractin noves persones que havien de treballar en aquests projectes.

És exactament això. Ho vinc denunciant davant de la insistència de la ministra Garmendia de dir que la retallada no afectarà a la contractació. O menteix o no se n’assabenta de les coses.

6 respostes a “La retallada pressupostària si que afectarà a la contractació”

 1. a 22 oct. 2009 a les 7:24 aleatorio

  Quizá esta mujer se cree que todos vamos a ser perfectamente eficientes de hoy para mañana y que vamos a aprender a seguir igual o mejor con menos. Lo que llevamos décadas buscando ocurrirá de ya mismo.

 2. a 23 oct. 2009 a les 8:25 enriccanela

  Aleatorio,
  Té idees, sap com funcionen les coses, però ha caigut en el pitjor moment amb el pitjor president.

 3. a 23 oct. 2009 a les 8:46 Miquel Duran

  El més costós en tot projecte, excepte en casos especials, és el personal. Si hi ha retallada, sol ser el primer que cau de qualsevol pressupost. Esperem que no sigui així.

 4. a 25 oct. 2009 a les 7:05 enriccanela

  Miquel,
  En el cas dels CIBER serà així. No hi ha més solució perquè molta part és contractació.

 5. a 27 oct. 2009 a les 8:31 alumne

  Coincideixo amb què hi ha discrepàncies entre la ministra i el president prou grans, i que si es fes el que ella vol estaríem millor del que estem ara, però negar davant de la societat l’abast de les mesures i les conseqüències precaritzadores que poden tenir en tot el personal temporal és una irresponsabilitat molt gran.

  Amb tots els meus respectes, i sense voler fer gaire demagògia: que una persona que porta molts anys en l’àmbit empresarial, amb un patrimoni de l’ordre de 4 milions d’euros no visualitzi les problemàtiques que afecten a col·lectius que treballen en institucions públiques, amb sort mileuristes, i massa cops sense contracte laboral, no ens hauria d’estranyar a ningú, és lògic i molt raonable.

 6. a 27 oct. 2009 a les 11:16 enriccanela

  Alumne,
  Efectivament, tens tota la raó. El que voldria la ministra i la realitat són ben diferents.
  És irresponsable negar els efectes del pressupost 2010 sobre la contractació. A més, m’aagradaria saber com es liquiden els pressupostos 2009. Aquí sempre hi ha una batalla sobre el pressupost i poca sobre l’execució.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació