Tot no és Bolonya


Enric I. Canela

En la inauguració dels nous espais del Campus Universitari del Mar, centre compartit entre la UPF, la UAB i l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària (IMAS) el comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat, Joan Majó, ha emplaçat als rectors de les universitats catalanes a col·laborar més entre si, perquè aquest és un dels objectius de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) o Pla de Bolonya, i hi ha pocs exemples de projectes comuns.

La veritat és que no crec que aquest sigui un objectiu del Pla de Bolonya. La mobilitat no es refereix en cap cas a això. Altra cosa és que sigui bona, o no, la col·laboració o que al Govern li interessi, però no té res a veure amb el Pla de Bolonya.

2 respostes a “Tot no és Bolonya”

 1. a 23 oct. 2009 a les 8:50 Miquel Duran

  Col.laborar amb quin objectiu? Caldria definir clarament el mapa universitari català (de grau, postgrau i de recerca). Això no s’ha fet, al menys en els darrers anys, i no és pas fàcil de fer.

  Catalunya té xarxes temàtiques amb implicació de vàries universitats, on els grups de recerca són els actors que les impulsen. Són, però, poc conegudes, per exemple la de Química Teòrica i Computacional. Però això no fa pas Europa. Europa la fa la col.laboració de la gent de xarxa de QTC amb grups investigadors europeus i internacionals.

 2. a 25 oct. 2009 a les 7:07 enriccanela

  Miquel,
  No crec que es faci cap mapa.
  Això de les xarxes si que seria un tema a comunicar, gastar diners en comunicar, però bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació