Enric I. Canela

El Cercle d’Economia en el document Horitzó 2012 Canvi econòmic i responsabilitat política, dedica un petit apartat a Educació i recerca: Diu: Ara, més que mai, resulta indispensable un recolzament decidit a la qualitat i estabilitat del model educatiu com el Cercle ve reclamant des de fa dècades. Però això resultarà impossible sense un acord entre els principals partits polítics.

En investigació s’han produït avançaments que han contribuït a posicionar-nos en sectors de valor afegit, amb un nombre significatiu d’empreses que competeixen satisfactòriament en mercats globalitzats.

Per això, resulta especialment incomprensible que, ara, no s’atorgui a la recerca la prioritat que mereix tenint en compte el seu paper central en el camí cap a una economia de major valor afegit. Un cop superada una primera fase orientada a connectar la investigació amb el món productiu, ha d’exigir-se una major atenció pressupostària que consolidi els significatius avenços assolits.

La insistència del Cercle d’Economia en aquest tema és paradigmàtica. Catalunya, malgrat l’espoli, ho intenta, però és insuficient.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació