Enric I. Canela

Comença el curs, comença la lluita! Demà dissabte 24 d’octubre s’enceta per tercer any consecutiu el curs introductori al marxisme de la Universitat Comunista dels Països Catalans. Podreu veure el programa.

Acaben la seva presentació dient: Esperem que l’eina que el 2007 vam començar a oferir al moviment i a la societat catalana esdevingui una eina de combat i reflexió que encaixi una peça més cap als nostres objectius emancipadors!

Independència, Socialisme, Països Catalans. Gairebé d’acord amb el final, 2 a 1. El contingut…

10 respostes a “Universitat Comunista dels Països Catalans”

 1. a 23 oct. 2009 a les 9:56 Elies

  No per res, però hi ha alguna cosa a estudiar d’un sistema que va fracasar de forma estrepitosa? Em sap greu dir-li però em sembla que aquesta Universitat fa riure. A més, vostè no estava a CiU? No em dirà ara que s’ha fet comunista!!!???

 2. a 24 oct. 2009 a les 12:16 Estanislau Fons

  Jo, Elies, hi veig més ironia que altra cosa en l’escrit de l’Enric Canela. Jo, com ell, també comparteixo 2 de les 3 idees que llista al final: Independència i Països Catalans.

 3. a 25 oct. 2009 a les 7:11 enriccanela

  Elies,
  L’Estanis ho capta perfectament. De debò creus que em puc prendre seriosament aquesta bajanada? Passa que em reservo els comentaris i els que coneixen una mica el meu estil ja saben que és pura ironia.

 4. a 25 oct. 2009 a les 7:13 enriccanela

  Estanis,
  Perfecte, ens sobra la central. Són divertits aquests nois. A més després de reunir-se surten convençuts d’haver fet alguna cosa útil.

 5. a 25 oct. 2009 a les 10:08 Manel

  Tot un bon exemple d’unitarisme independentista, senyor Canela. Fent mofa dels que no pensen com vostè (i són ben clarament independentistes) perd tota la credibilitat. Vostès no volen unitat, vostès volen la submissió de l’independentisme als dictats del liberalisme econòmic i del conservadorisme social. Perquè no ho diuen clar d’una vegada i es deixen de fer passar per “unitaristes”?

  Click! Somrigui, l’han caçat!

 6. a 25 oct. 2009 a les 10:24 enriccanela

  Manel,
  Una cosa és “la submissió de l’independentisme als dictats del liberalisme econòmic i del conservadorisme social” i una altra aquest numeret de la Universitat Comunista dels Països Catalans. No hi té res a veure. Entre el vermell i el violat l’Arc de Sant martí té molts colors. És el problema de molta gent, tot el que no és blanc és negre.
  Estic ben caçat, hehe.

 7. a 26 oct. 2009 a les 10:12 Manel

  No es tracta de que vostè sigui d’un cantó o de l’altre, o fins i tot pugui ser del mig. Es tracta de que vostès, i vostè, venen unitarisme: “és igual la teva ideologia, suma’t a la gran coalició independentista”. I poc a poc es va veient que no, que no és igual, que això és una mentida i un engany. O s’està d’acord amb allò que vostès diuen que no importa o s’és ridiculitzat.

  Miri, durant molts anys, qui va donar ales i aguantar l’independentisme van ser aquests a qui vostès ridiculitzen. I aquests, per sort o per desgràcia seva, encara existeixen, mal que a vegades no fem les coses tant bé com podríem o com hauríem. I tot i això som, fora d’Esquerra, els que més ben organitzats estem.

 8. a 26 oct. 2009 a les 6:29 enriccanela

  Sumar independentisme no és ser de dretes o d’esquerres. Jo dic, siguem independents i després votem el model social. Jo dic el que crec. A mi tant m’és si un independentista és de UDC o de les CUP a l’hora de votar independència. Després discutirem si l’educació l’han de fer monges o membres de les FAI.
  Jo crec, i disculpeu, que discutir ara l’aplicació dels postulats del comunisme és tan vàlid com el creacionisme. Altra cosa és apostar per un altre model social.
  I per sort o desgràcia meva no, a mi no m’afecta massa. Reconec si, que es manté una organització que perviu, tot i que la majoria amb els anys s’han tornat més conservadors que jo (val a dir que encara que algú s’ho pensi no ho soc massa), sempre és clar considerant que conservador és el que s’oposa al canvi. I ho dic perquè amb els anys he conegut a bastants aquells que eren del PCEr i totes aquelles sigles que trobaven al PCE de dretes.
  I altres han evolucionat a moviments que diuen que no té sentit ser independent i altres coses.

 9. a 27 oct. 2009 a les 7:27 Elies

  Enric,

  El meu comentari també conté un tel de sornegueria que espero que també se m’hagi interpretat bé. Ja es veu que no quadra això d’aquesta Universitat amb el seu pensament, almenys pel que sabem els que no el coneixem personalment com jo.
  Pel que fa al Manel hauríem de mirar qui és l’unitarista. Els comunistes, trotskistes i tota la colla d’esquerrenosos sempre han donat més prioritat a la “lluita socialista” que a la de la independència. Així es pot veure el resultat de com han acabat els d’EUA-IC-etc i els d’Esquerra, pactant amb un dels enemics de l’independentisme. Ens volen fer, als altres, unitaristes del seu sistema, el comunista, quan la clau de tot és el que diu el Sr. Canela: sense independència no hi ha calers i sense aquests no hi ha política social de cap mena. Per tant, deixem de barallar-nos per misèries d’esquerres i dretes i anem al gra: la independència. Amb aquesta tot es solucionarà. Evitant l’espoli fiscal, l’estressada societat catalana que ara treballa perquè el fruit del seu esforç se l’emporti un altre, deixerà d’estar-ho i amb els seus fruits serà capaç de crear un sistema social just de veritat i no el que hi ha ara. Tota la resta és marejar la perdiu, que diuen.
  Salut i independència.

 10. a 27 oct. 2009 a les 10:21 enriccanela

  Efectivament Elies. Independència i després en parlem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació