Enric I. Canela

Biocat recull la referència de la trobada dels caps de regió que conformen l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Els presidents de la Generalitat de Catalunya, de les Illes Balears, de Migdia-Pirineus i de Llenguadoc-Rosselló van commemorar el cinquè aniversari de la signatura de la declaració constitutiva de l’Euroregió.

En l’acte es va remarcar el paper de l’Euroregió com a centre d’innovació i creixement basat en les xarxes creades pels diferents centres tecnològics, científics i culturals. També es van destacar altres àmbits com la recerca i les universitats i la implementació i la gestió de projectes de cooperació territorial.

Algunes de les iniciatives que s’han impulsat durant el 2008 en el marc de l’Euroregió han estat la creació i consolidació de xarxes com la dels centres d’innovació tecnològica, amb l’objectiu de crear sinergies entre les empreses de l’Euroregió, i la implementació del Bioclúster del Sud d’Europa (BSE). El BSE engloba la xarxa d’entitats competitives en l’àmbit de la biotecnologia i la salut, que col·laboren per convertir-se en motor econòmic i espai d’innovació. Biocat és membre fundador del BSE.

Un dels projectes punters en cooperació és l’Eurocampus Pirineus-Mediterrània, que potenciarà l’excel·lència científica mitjançant la mobilitat i interacció entre estudiants i investigadors en l’àmbit internacional. L’Eurocampus promou, a més, el suport a les iniciatives que facilitin el contacte i la creació de xarxes entre investigadors i el món empresarial.

A veure si tot això es consolida en projectes ben concrets i tangibles.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació