Enric I. Canela

Joan Majó, president del Cercle per al Coneixement – Barcelona Breakfast, apareix en una entrevista al diari AVUI d’aquest diumenge. Subratlla el diari: “No tenim projectes de futur, la societat catalana viu de rendes”. L’entrevista pren com a punt de partida el seu recent llibre “No m’ho crec”.

Jo en destaco tres preguntes:

¿Zapatero ja ha fet un bon diagnòstic?
M’imagino que sí. Quan parla d’un nou model de creixement pot voler dir això.

¿Retallant les partides en R+D?
Aquesta és una mesura absolutament incoherent.

¿Creu que Zapatero sap què vol dir “canviar de model de creixement”?
No li ho he preguntat directament, però francament no entenc aquesta retallada en R+D. Seria una de les últimes coses que s’haurien de tocar en els pressupostos! Com tampoc entenc que els diners que s’estan invertint a través del fons local per reactivar l’economia no estiguin dissenyats per preparar el futur: no és el mateix destinar 2 milions d’euros a fer una piscina municipal que fer servir aquests diners per construir uns bons laboratoris d’una escola de formació professional! No acabo de veure una visió reconversora en la política de Zapatero.

Malgrat el seu perfil polític, Majó no amaga el que pensa. ÉS un home intel·ligent i coherent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació