Enric I. Canela

Llegeixo que l’Hospital Josep Trueta de Girona està al capdavant dels centres espanyols en la qualitat de les seves investigacions, segons l’estudi de SCImago Institutions Rankings (SIT): 2009 World Report, que analitza més de 2.000 institucions i organitzacions de tot el món relacionades amb la investigació.

Per a la realització de l’estudi, que analitza la producció científica entre els anys 2003 i 2007, s’han tingut en compte indicadors com el rendiment de la investigació, la producció, la visibilitat, la col·laboració i l’impacte.

Segons aquest informe, l’Hospital Josep Trueta està en segona posició, per darrere del Parc Científic de Barcelona, i al mateix nivell que l’Hospital Clínic, pel que fa a l’Índex de Qualitat 1, que mostra la importància mitjana de les revistes en les que publica una institució, en aquest cas al Trueta.

El centre sanitari gironí també ocupa la segona posició a Espanya en l’Índex de Qualitat 2, el que mostra la relació de l’impacte mitjana en les publicacions d’articles de la institució en relació amb la mitjana mundial.

En referència a aquest indicador, l’hospital universitari gironí només està precedit de la Universitat Pompeu Fabra.

L’Institut Català de la Salut (ICS) i els investigadors han valorat molt positivament aquests resultats i, en aquest sentit, el doctor Wifredo Ricart, director científic de l’IdIBGi, ha destacat que demostren “la gran tasca investigadora” que s’està duent a terme en el seu centre.

Cal felicitar a l’Hospital Josep Trueta, comparat entre els seus, obté uns magnífics resultats.

2 respostes a “L’Hospital Josep Trueta i el rànquing d’Scimago”

  1. a 07 nov. 2009 a les 11:20 marcus

    Un ranquing molt interessant. Llàstima que la informació sigui per paisos. Tractant les dades una mica potser podriem comprovar que la recerca a Catalunya no està gens malament. Crec que no és el mateix comparar el CSIC amb la UB. Ja que el CSIC consta de diferents centre d’Espanya mentre que la UB està Barcelona bàsicament.

  2. a 07 nov. 2009 a les 11:38 enriccanela

    Marcus,
    Efectivament. No es pot comparar el CSIC amb les universitats.
    La universitat catalana (i la recerca en general) està molt bé dins l’Estat espanyol, altra cosa és si mirem el països potents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació