La UCE agonitza


Enric I. Canela

Una mostra de com la gent es baralla per relíquies en lloc de crear és la de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). Pretendre el que pretenen alguns que haurien d’estar jubilats, no per edat sinó per viure mentalment en l’època de l’exili, és absurd. Si la UCE no és morta aviat ho serà. Franco ja no hi és, alguns no s’han adonat.

El patronat de la UCE ha substituït el rector, Jaume Sobrequés, que no dirigirà l’edició de l’estiu que ve i que ja ha presentat la seva dimissió, tot i que el seu mandat acabava el desembre. Sobrequés ha assegurat que la destitució és a causa de l’oposició de membres del patronat a la seva intenció d’integrar la resta d’universitats catalanes a l’UCE.

Sobrequés ha explicat que a la reunió del patronat, la seva substitució va guanyar per 12 vots contra nou, tot i que hi ha gairebé mig centenar de patrons. Tot i això, el ja exrector, que serà rellevat per Jordi Sales, ha assegurat que el sector que el va voler apartar és “molt reduït però amb poder” i que els seus partidaris no van anar a la votació.

Segons ell, el sector que l’ha fet fora, liderat per Jordi Mir, “no veu amb bons ulls la tornada de les universitats al patronat”, tot i que aquestes ja formen part de l’òrgan de govern. Sobrequés ha qualificat els seus opositors com un sector “molt tradicional, conservador, amb una concepció de fa 40 anys, poc procliu al canvi” que vol “el poder de tota la vida, tot i que sigui poc”.

L’exrector ha afegit que ell també proposava allargar l’UCE tot l’any, i no només l’estiu, cosa que també va aixecar recels.

2 respostes a “La UCE agonitza”

  1. a 08 nov. 2009 a les 11:43 Albert

    És una pena que una institució tan important per al catalanisme estigui passant per tots aquests problemes. I sí, seria bo que allargués la seva activitat durant tot l’any i a més punts del país. Esperem que els problemes es solucionin aviat.

  2. a 10 nov. 2009 a les 8:14 enriccanela

    Albert,
    Tinc molts dubtes. El projecte s’ha de canviar de dalt a baix. No està adequat a la situació actual. Funcionava com un lloc de cohesió contra el franquisme, però ara ha de fe rnoves coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació