Per la recerca


Enric I. Canela

Por la investigación” es defineix com un grup d’investigadors de tot l’Estat que, alarmats pel dràstica retallada en el pressupost de R+D, ens hem coordinat per intentar solucionar aquesta situació. De moment, han elaborat un manifest que ha reunit 3.000 firmes, i estant preparant altes accions.

El manifest acusa la ministra Cristina Garmendia de confondre a la població amb comunicats enganyosos. També alerta que la retallada en R+D+i perjudicarà greument a la recerca i anuncia mobilitzacions i concentracions a la porta dels centres de recerca i les universitats. La pressió persegueix que la retallada sigui reparada en la tramitació al Senat dels pressupostos abans de la seva aprovació al desembre.

Jo m’he fet seguidor del bloc, em sembla interessant i fan una bona feina. Jo ja formo part del grup cienciasintijeras de Facebook que té més de 12.400 membres, tant científics como no.

Dimecres van escriure Durísima editorial de Nature contra el recorte al que ja vaig fer referència al meu article La revista científica Nature, una altra admiradora del president espanyol.

Sobre aquest tema també han parlat, entre d’altres, La Vanguardia a “La revista ´Nature´ reprende a España por los recortes en investigación” i El País a “‘Nature’ culpa de los recortes en I+D a la “inexperiencia” de la ministra Garmendia”.

Jo la veritat és que no culpo a la ministra ni a la seva inexperiència. No té sentit que per fer una bona feina hagis d’estar ficat a les clavegueres de la política. Els grups de pressió que condicionen la política universitària i científica de l’Estat, aquells que no els importa res el futur de l’economia, de la ciència o del progrés, sinó que viuen pensant en com escalar llocs a l’escalafó de les federacions del PSOE.

2 respostes a “Per la recerca”

 1. a 14 nov. 2009 a les 10:52 Enric

  hola Enric,
  voldria dir que la Federació de joves investigadors, http://www.precarios.org, esta organitzant mobilitzacions de cara al Novembre i una manifestació a Madrid de cara la Gener.
  Per això estem contactant amb tots el agent implicats dins la recerca (centres de recerca, universitats, CRUE, CSIC). Es tracte de donar un resposta unànime i conjunta a aquest retallada vergonyosa!
  Salut

 2. a 14 nov. 2009 a les 11:54 enriccanela

  Enric,
  Ja sabeu que si cal podeu comptar amb el meu suport.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació