Enric I. Canela

A final d’agost llegia al web de Francisco Fernández-Beltrán l’article: Ninguna universidad en el Top 50 Best Websites de Time:La revista Time acaba de fer pública la seva llista d’els 50 millors llocs d’Internet d’aquest 2009 i la primera qüestió que em sorprèn és que en el llistat no hi ha cap universitat, ni americana ni de cap altra nacionalitat. La World Wide Web va néixer a l’entorn acadèmic. De fet, les primeres webs de tot el món van correspondre a universitats. A Espanya, la primera pàgina web va ser la de la meva universitat, la Universitat Jaume I.

Aquesta notícia, que vaig deixar hivernant em va fer pensar. De fet fa temps que defenso a la UB que caldria millorar molt la política d’informació a través de la xarxa. La xarxa no s’ha de pensar només per consum intern.

Millorar el web d’una universitat és una feina que han d’abordar els professionals i s’ha de pensar per als públics als que va adreçat, però mai no s’ha de pensar des de dins, sinó amb una visió externa. ÉS evident que no és un projecte “barat” però no tinc cap dubte que la inversió seria amortitzada en un curt espai de temps.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació