Enric I. Canela

Sempre comento a classe algunes de les virtuts de la llet materna. Llegia avui una notícia que diu que Menys del 30% de les mares espanyoles alleta el seu nadó fins als sis mesos.

Diu que la llet materna millora el desenvolupament cerebral i visual del nen, i redueix el risc de patir diarrees i otitis, infeccions urinàries i processos infecciosos greus durant el primer any de vida, va destacar la doctora. Si no alleta, hi ha un risc posterior de patir diabetis i aterosclerosi, hipertensió arterial, càncer o obesitat, entre d’altres complicacions. També riscs per a la mare com patir càncer de mama o major fragilitat dels ossos durant l’envelliment.

2 respostes a “La llet materna, la millor opció”

 1. a 15 nov. 2009 a les 11:04 Montserrat Tudela

  El tant per cent a Catalunya és superior. I si afegeixes Catalunya Nord, encara puja més.
  Vaig practicar la lactància materna en dues ocasions (8 mesos i 14 mesos)i, realment, fins que la classe mèdica no s’ho cregui no hi ha res a fer. Perquè us asseguro que al segle XXI això és com la independència de Catalunya, o t’ho creus, o penses: “tampoc passa res”!

 2. a 17 nov. 2009 a les 9:47 enriccanela

  Montserrat,
  cada vegada, per sort, augmenta més. Va haver una època que tothom ho desaconsellava.
  Jo crec que ara la classe mèdica ja s’ho creu. Jo conec foça estudis sobre el tema.
  la manca dels àcids grassos poliinsaturats en el nadó (els porta la llet materna) va fer que el quocient intel·lectual dels nenes nascuts fa 30 o 40 anys alimentats amb llets maternitzades fos menor. És un estudi americà bastant ben fet.
  També són més hiperactius i agressius.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació