Arriba el MareIncognito


Enric I. Canela

La Vanguardia ens parla del MareIncognito. El Barcelona Supercomputing Center (BSC) en col·laboració amb IBM ja està treballant en un nou superordinador, batejat com MareIncognito i serà 100 vegades més potent que l’actual Marenostrum.

Es preveu que aquest nou superordinador sigui una realitat per al 2012 i estigui entre els deu més potents del món. Per fer possible aquest prodigi de la informàtica es destinarà un pressupost d’uns 30 milions d’euros. A més caldrà construir un edifici just al costat la capella Torre Girona, a la UPC, on està ara el MareNostrum i actualment ocupa la posició número 77 del rànquing mundial de superordinadors.

El nou superordinador utilitzarà una nova tecnologia basada en els processadors Cell i els seus nombres són de vertigen: 400.000 processadors i una potència de càlcul superior a 10 Petaflops, és a dir, 10.000 bilions d’operacions per segon.

A efectes pràctics, la capacitat de càlcul d’aquest ordinador servirà per desenvolupar, entre altres projectes científics, noves tecnologies per millorar aspectes relacionats amb la salut, crear models globals sobre el canvi climàtic o implementar complexos models econòmics i financers.

Però la carrera dels superordinadors no s’acaba aquí. BSC també participa en un altre projecte a nivell mundial amb altres centres de supercomputació nord-americans i europeus amb l’objectiu de dissenyar per al 2018 un nou superordinador que seria 100 vegades més potent que el futur MareIncognito.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació