Enric I. Canela

Llegeixo al web de la Generalitat que un estudi sobre la Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2009, que permet conèixer la situació laboral i formativa dels graduats sis mesos després de finalitzar els seus estudis , elaborat pel departament d’Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya indica que:

  • El 32% dels estudiants que han cursat ensenyaments de nivell mitjà aconsegueixen un contracte indefinit, 18 punts per sobre de la mitjana catalana. El 41% dels graduats superiors també té un contracte indefinit, 27 punts per sobre de la mitjana.
  • El 35% de l’alumnat troba feina a través de la borsa de treball del propi centre o gràcies a l’empresa on va realitzar les pràctiques
  • 7 de cada 10 estudiants tenen una feina relacionada amb els seus estudis

Aquesta és una bona notícia i posa de manifest que cal seguir invertint en aquest tipus d’estudi. La piràmide de qualificació acadèmica és massa ampla en diplomats i llicenciats i massa estreta en aquests graduats. També manquen doctors. Les polítiques educatives i de recerca han d’intentar pal·liar aquests dèficits que ens fan més febles davant la competència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació