Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha presidit avui el Fòrum Empresarial de Confebask, durant el qual ha pogut intercanviar impressions sobre les polítiques d’R+D+i amb les empreses participants, a qui els ha recordat les oportunitats d’apostar per la innovació.

La ministra ha insistit que ha arribat l’hora del canvi de model econòmic, l’hora de la innovació i de transformar la nostra economia en una economia més basada en el coneixement, perquè som la novena potència científica mundial i tenim un potencial humà, científic i tecnològic que posar en valor. Els principals aspectes que ha destacat la ministra són:

  • És el moment de transformar el nivell que ha adquirit la nostra ciència, en competitivitat per a les nostres empreses
  • Per propiciar el canvi de model productiu el MICINN està treballant, en l’Estratègia Estatal d’Innovació i la Llei de la Ciència i la Tecnologia
  • Els ajuntaments s’han d’involucrar cada vegada més, en l’impuls del coneixement i la innovació, a través del Fons Estatal per l’ocupació i la sostenibilitat local
  • És la primera vegada que es produeix aquesta trobada amb els empresaris i els nostres dos principals organismes públics de recerca, CSIC i CIEMAT
  • Ha recordat que és rendible invertir en R+D+i, ja que un estudi del CDTI assenyala que aquelles empreses que inverteixen en R+D+i augmenten en un 16% la seva productivitat i en un 18% el valor de les seves exportacions, a més de generar més ocupació i més estable.

Evidentment la ministra té raó, el que passa que els recursos, malgrat el PlanE són insuficients per aixecar una economia que està excessivament deprimida.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació