Enric I. Canela

La Biotecnologia és un sector que cada vegada funciona més bé i si es fan les coses bé ens pot introduir de debò en l’economia moderna. Això és especialment cert, entre altres coses, l’impuls de Biocat està col·laborant per tal que això sigui una realitat.

Aquest matí a Madrid el secretari General d’Innovació, Juan Tomás Hernani, ha inaugurat l’acte de presentació de l’informe “La Rellevància de la Biotecnologia a Espanya 2009“, organitzat per la Fundació Genoma España, fundació pública amb participació majoritària del Ministeri de Ciència i Innovació.

Informe Rellevància de la Biotecnologia a Espanya 2009
L’informe Rellevància de la Biotecnologia a Espanya 2009 assenyala que el sector de la biotecnologia espanyola va generar el 2007 un total de 63.300 llocs de treball directes i indirectes i un impacte macroeconòmic de 8.189 milions d’euros.

En ell s’inclouen les dades més rellevants en el camp científic, tecnològic, econòmic, empresarial, financer, clínic i social a més de l’evolució del sector en el període 2000 a 2008.

Entre altres aspectes positius destaca la rellevància científica espanyola a nivell internacional, amb un increment del 47% de la seva producció científica en el període2000-2008. El nostre país ocupa el cinquè lloc entre els països de la UE-15 en producció d’articles en Biociències.

Per la seva banda, els investigadors públics representen un 75% del total.

El personal dedicat a R + D en Biotecnologia per a 2008 s’estima en 21.210 persones, el que suposa el doble de la xifra de 2005. Des d’una perspectiva clínica, s’estima que la importància de la biotecnologia s’ha traduït en 400.000 pacients tractats en hospitals o ambulatoris del Sistema Nacional de Salut amb fàrmacs o vacunes biotecnològiques. De fet, un 71% de la inversió pública del sector s’ha dirigit a investigacions en la salut pública.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació