Enric I. Canela

Llegia que la UAB va inaugurar dilluns una oficina a la ciutat de Seül amb l’objectiu de facilitar la seva relació amb les universitats, els centres de recerca i altres institucions del país. L’oficina donarà impuls a l’intercanvi d’estudiants, personal docent i investigadors entre la UAB i les universitats coreanes i facilitarà la col·laboració en recerca i transferència tecnològica amb els centres especialment dels àmbits sanitari i mediambiental. Amb l’obertura d’aquesta oficina es reforça, segons la UAB, la seva aposta acadèmica i de recerca a l’àrea de l’Àsia Oriental un any després d’haver creat una altra oficina a la ciutat xinesa de Xangai, i s’estableix un pont de col·laboració amb un país capdavanter en els estudis superiors d’àmbit científic que encara té una relació relativament escassa amb l’Estat espanyol. En total, han estat tretze les universitats coreanes que han signat convenis de col·laboració amb la UAB.

Felicitats a la UAB, però penso que Catalunya hauria de tenir oficines de promoció de les universitats en alguns països, entre ells Corea del Sud, una manera d’aprofitat els recursos i difondre la marca de Catalunya. Per a fer això no cal reforma la Llei d’Universitats de Catalunya ni crear consorcis, simplement calen acords i voluntat del Govern. Un model com el que va crear el COPCA. Acabarem tenint oficines de més d’una universitat en ciutats diverses, absurd.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació