Enric I. Canela

Pel que fa als alumnes de doctorat també podran demanar aquest curs un préstec renda (sense interessos, a retornar quan comencin a treballar) per pagar la matrícula. Fins ara, aquests ajuts estaven pensades per als alumnes de màsters oficials, pel que la inclusió dels doctorand ha estat la causa que la convocatòria d’aquest any hi hagi trigat més a veure la llum, segons ha explicat al Senat el secretari general d’Universitats, Màrius Rubiralta. Així mateix, ha assenyalat que els alumnes que tenien previst demanar aquest ajut han de pagar la matrícula fins que es resolgui la convocatòria. El préstec suposa un desemborsament de gairebé 9,8 milions d’euros: Amb això pretenem formar un capital humà que constitueixi la millor solució per sortir de la crisi”, ha dit Rubiralta.

El 33% dels estudiants de màsters tenen més de 30 anys, cosa que, segons ell, pot estar relacionat amb l’augment d’un 70% en els crèdits concedits a aquests estudis en els darrers anys i que, tal com ha assegurat, reflecteix el ferm compromís del Govern en política social.

De fet el Ministeri d’Educació ha tret avui la convocatòria per solicitar els Préstecs-Renda Universitat 2009 per el curs académic 2009-2010.

Està bé, però crec que cal donar-li dues voltes al tema. Els imports són raonables, però el retorn hauria d’anar associat a la renda. Podeu accedir a un simulador on veureu com funcionen. La veritat és que no ho he entès tot, per què 21 mensualitats si es fa el doctorat? El doctorat dura més de dos anys! Hauré d’esperar a veure el decret i potser ho entendré.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació