Enric I. Canela

Al Regne Unit hi ha queixes per part dels universitaris. El preu de les matrícules per anar a la universitat podria ser molt alt.

Els britànics ara paguen 3.225 lliures per curs. Si ara jo fos un estudiant que volgués fer Bioquímica a la Universitat de Bristol, visqués amb els pares, no guanyés diners i ells tinguessin uns ingressos de 30.000 lliures a l’any (la lliura esterlina estava divendres a 1,11 euros). Tindria els següents suports:

Una beca de 1.906 lliures

Un préstec de 3.225 lliures per a la matrícula

Un préstec de 3.838 lliures per a les meves despeses (si no visqués amb els pares seria de 4.950 lliures)

Si els pares en guanyessin menys la beca podria arribar a 2.906 lliures.

Els préstecs els hauria de començar a tornar quan guanyés 15.000 lliures. Es paga anualment el 9% del que sobrepassa les 15.000 lliures. I els préstecs són sense interessos.

L’altre dia Antonio Árias publicava l’article Ayudas al estudio on analitzava el tema dels ajuts a l’estudi i el paper que han de tenir en el model de finançament de l’educació superior (més que no de les universitats). Partia de les dades i l’anàlisi que fa l’OCDE en el document Education at a Glance 2009 al que ja m’havia referit a L’educació no aixeca cap

A més Antònio Árias fa referència al document La Evaluación del sistema general de becas educativas que fa L’Agència Estatal d’Avaluació i Qualitat (AEVAL), organisme adscrit al Ministeri de la Presidència. Una anàlisi que posa de manifest, malgrat estar edulcorat, que el sistema de beques espanyol és dolent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació