Com ha anat el programa CENIT?


Enric I. Canela

El Consell de Ministres ha rebut un informe de la ministra de Ciència i Innovació sobre el balanç de resultats del programa de Consorcis Estratègics Nacionals en Investigació Tècnica (CENIT) des de la seva posada en marxa en 2006, així com dels resultats de l’última convocatòria, la 5ena, en la qual s’han aprovat 200 milions d’euros de subvenció, cinquanta d’ells a càrrec del PlanE, per divuit grans projectes de cooperació público – privada en R+D.

En els divuit projectes aprovats aquesta setmana, amb un pressupost mitjà de vint milions d’euros, participen 251 empreses – la meitat d’elles, PIMEs – i 338 institucions del sistema públic de recerca. De fet, més de la meitat de les subvencions concedides a aquests projectes, concretament 108 milions d’euros, retornaran al sistema públic d’R+D a través de contractes amb universitats, centres tecnològics i organismes públics de recerca.

Des de la posada en marxa del programa, el Govern ha finançat un total de 79 projectes CENIT amb un pressupost total de 2.025 milions d’euros i una subvenció de 952 milions. El nombre d’empreses participants en el programa, després de cinc convocatòries, és de 1.097, un 40 per 100 d’elles pimes. El programa, a més, ha comptat amb la participació de 1.382 grups de recerca d’universitats, organismes públics de recerca i centres tecnològics, que col.laboren amb les empreses per al desenvolupament dels projectes.

Podeu completar la notícia a l’enllaç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació