Enric I. Canela

Com ja comentava a L’avaluació dels Campus d’Excel·lència Internacional, demà es presenten els projectes a Campus d’Excel·lència Internacional. Una de les coses més genials és la candidatura de la Universitat de Còrdova que aglutina cinc universitats andaluses (Còrdova, Cadis, Jaén, Huelva i Almeria).

El rector de la UCO, José Manuel Roldán, ja va afirmar que el projecte que lidera la universitat cordovesa ha de ser CEI, pel seu caràcter únic, ja que aglutina cinc universitats , mentre que la resta de projectes (altres 14) són cada un d’una sola universitat o, com a màxim, de dos que estan molt properes geogràficament “.

Ja vaig criticar a Què és un Campus? Una declaració del conseller Huguet que la UdL i la UdG havien d’unir esforços en el perfil agroalimentari i carni per ser un Campus d’Excel·lència Internacional.

No m’havia adonat, aquest projecte ja va passar la selecció prèvia dels ministeris d’Educació i de Ciència i Innovació. Incomprensible.

No he vist una rucada més gran que aquesta. Campus segons l’IEC (i el sentit comú): En una universitat, extensió de terreny que inclou els edificis, els camps d’esports, els habitatges per a estudiants i professors, etc.

Si ha passat aquest despropòsit de projecte deu ser per raons polítiques. Espero que el desqualifiquin immediatament, altrament serà un frau no només als conceptes universitaris sinó a la intel·ligència.

No tinc res en contra d’aquestes universitats, al contrari, però cada cosa al seu lloc. Un campus és un campus no una xarxa. El dia que facin la Xarxa d’Excel·lència Internacional serà una altra cosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació