Enric I. Canela

Llegeixo al web de la UAB que investigadors de la UAB han comprovat que una dieta rica en polifenols i àcids grassos poliinsaturats, patentada com a dieta LMN, augmenta la producció de cèl·lules mares al cervell – la neurogènesi – i potencia la seva diferenciació en diversos tipus de cèl·lules neuronals. L’estudi va mostrar més proliferació cel·lular en el cervell dels ratolins alimentats amb la dieta LMN que en el dels alimentats amb una dieta control en les dues regions on es produeix la neurogènesi, el bulb olfactiu i l’hipocamp, que resulta especialment danyat en la malaltia d’Alzheimer. Aquests resultats reforcen la hipòtesi que una dieta basada en aliments rics en aquestes substàncies antioxidants podria retardar l’aparició de la malaltia o alentir la seva evolució.

L’Articleon apareix aquest descobriment és: A diet enriched in polyphenols and polyunsaturated fatty acids, LMN diet, induces neurogenesis in the subventricular zone and hippocampus of adult mouse brain. Valente et al., 2009, Journal of Alzheimer’s Disease, 18:4. Valente T., Hidalgo, J., Bolea, I., Ramírez B., Anglés, N., Reguant, J., Morelló, J.R., Gutiérrez, C., Boada, M., Unzeta, M.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació