Enric I. Canela

El Mundo publica l’article: El abandono universitario cuesta 660 millones al año. La veritat és que no hi estic d’acord. En primer lloc perquè no tinc confiança en les dades que fa servir. Crec que el desconeixement sobre l’abandó i la repetició que es té sobre el conjunt dels sistema universitari de l’Estat és més aviat deficient. Tampoc és cert que a aquest estudiants se’ls dediquin una mitjana de 5.000 euros anuals.

La cosa està mal plantejada. Si abandonen el doble, els cost serà el mateix. Els estudiants no costen diners, el que costen diners són els professors, que ja hi són i les infraestructures també. Si els estudiants no venen i abandonen, com diu Solé Parellada, són uns benefactors.

El problema és un altra, com també apunta l’article, cal gastar millor més diners.

Crec que els articles sobre aquet tema han de tenir més rigor.

El problema és que la llei està mal feta i les normes de permanència mal aplicades (o no aplicades). Per altra banda no hi ha beques suficients.

El que cal és que el govern espanyol sigui valent i canviï la llei i que les universitats d’una vegada per totes facin normes de permanència que tinguin algun sentit. Cap universitat del món que tingui prestigi admet que els estudiants es passin anys repetint cursos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació