Incoherència política


Enric I. Canela

És extraordinari, després de l’espectacle donat amb el pressupost de Ciència i Innovació per al 2010, llegeixo: Espanya, durant la seva presidència de la Unió Europea en el proper semestre, posarà èmfasi en el desenvolupament d’un sistema científic europeu que permeti afrontar els reptes de la pobresa i la desigualtat social. Aquests són els plans del Ministeri de Ciència i Innovació que està presentant el secretari d’Estat d’Investigació, Carlos Martínez, als seus col·legues de França i del Regne Unit, segons informa el ministeri en un comunicat. “L’objectiu és trobar vies que permetin a la R+D+i convertir-se en motor per l’acostament a un model econòmic sostenible, en què el creixement no impliqui exclusió de cap grup”, diu el comunicat.

Pel que fa a l’Espai Europeu de Recerca (ERA), Espanya es planteja afavorir la mobilitat dels investigadors, apropar-lo a la societat i millorar la confluència entre les actuacions de la Comissió Europea i els governs de la Unió Europea. Prop del 95% dels recursos del ERA són gestionats pels Estats membres, i el ministeri espanyol considera que el semestre presidencial serà “una bona oportunitat per proposar mesures que portin a majors sinergies entre les diferents accions nacionals, respectant la sensibilitat científica de cada país “, ressalta el comunicat.

Ara salvaran a Europa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació