El Pentàgon de la Innovació


Enric I. Canela

La ministra Cristina Garmendia està contenta de l’evolució de les dades d’R+D publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) (veure Estadístiques d’R+D de l’Estat espanyol de l’any 2008).

Diu la ministra que l’any 2015 és fonamental per a la modernització de la nostra economia. És l’horitzó que contemplem per portar a les universitats a l’elit mundial, i on podem tenir una base empresarial suficient per demostrar que la nostra economia és innovadora. Hemos identificat cinc vectors per treballar en el canvi de model productiu, que hem anomenat Pentàgon de l’ Innovació i la estratègia està dissenyada atenent les peculiaritats del nostre model productiu i alineada amb l’estratègia europea i de l’OCDE.

Cristina Garmendia té en marxa un ambiciós projecte anomenat Pentàgon de la Innovació, amb el que impulsarà, des de la coordinació de cinc fronts, el desenvolupament d’un nou model productiu basat en l’equilibri entre els sectors emergents amb els de tall més tradicional.

El pentàgon el formen:

  • La modernització, adaptació i creació d’un entorn financer procliu a la innovació
  • La dinamització dels mercats innovadors
  • La internacionalització de l’activitat innovadora
  • La difusió de la innovació
  • La de les persones compromeses

Veurem com tot això apareix en la normativa i especialment en la llei de pressupostos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació