La plataforma Atomium Culture


Enric I. canela

Publicava la UB que és una de les universitats europees que participen en la plataforma Atomium Culture, una iniciativa per enfortir la col·laboració a escala europea entre centres universitaris de projecció acadèmica destacada, diaris i empreses, amb l’objectiu de potenciar la difusió de la recerca més innovadora. Aquesta institució, que presideix Michelangelo Baracchi, es va presentar el divendres 27 de novembre a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, en un acte en què participarà el president honorari d’Atomium Culture Valéry Giscard d’Estaing, que va impartir la conferència «The Permanent Platform for European Excellence of Atomium Culture: the need for thinking in new ways with regard to European research, culture and innovation».

Podeu llegir The European Manifesto of Atomium Culture.

Prenent com a referència els objectius establerts per l’Agenda de Lisboa, Atomium Culture es perfila com una plataforma permanent per impulsar l’excel·lència europea en recerca, innovació i la seva difusió en la societat. Les universitats, la indústria i els mitjans de comunicació són, per tant, els principals actors en el procés de creació i difusió de nous coneixement en la societat.

La UB és una de les vint-i-dues universitats europees que participen en aquest projecte. Mitjançant la fórmula de la col·laboració internacional, es proposa crear un nucli de projecció a escala europea dels treballs de recerca més innovadors en diversos àmbits del coneixement.

També hi participa la Universitat Autònoma de Madrid. També podeu llegir l’article de Giscard d’Estaing i Michelangelo Baracchi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació