Enric I. Canela

Divendres feia un any que el rector Dídac Ramírez va prendre possessió. Va fer balanç davant la premsa (1, 2 i 3), però podeu llegir directament la nota de la UB: Dídac Ramírez fa balanç del seu primer any al capdavant de la UB.

Deia el rector que la UB tancarà l’exercici de 2009 amb dèficit zero, un equilibri pressupostari que no s’arribava des de l’any 2005 i que el pressupost per al 2010 està fet però que l’han d’aprovar encara el Consell de Govern i el Consell Social.

Quan es va aprovar el pressupost per al 2009 es preveien uns 14 milions d’euros de dèficit, però s’ha fet un estalvi de 7,35 milions d’euros i la Generalitat ha de documentar el reconeixement d’un deute de 7 milions d’euros. Els deu però no envia el document comptable de reconeixement, cosa imprescindible per poder-los consignar.

De fet el departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha de liquidar el conjunt de les universitats catalanes un total de 30 milions d’euros que corresponen al Finançament per objectius de l’any 2008. Un acord signat per dos consellers i que la Generalitat incompleix. A més, queden pendents d’enviar el compromís documental de 90 milions d’euros referents a 2009, i 130 del 2010. A la UB li representarien un total de 80 milions d’euros.

Va dir que han elaborat un pla director amb cinquanta objectius i 200 accions que es concentren en la consecució del dèficit zero per als propers exercicis, l’augment dels mèrits de recerca, millora dels indicadors docents i en els rànquings i responsabilitat social i serveis culturals.

Dídac Ramírez està compromès a introduir l’excel·lència dels centres com a incentiu. Cal aconseguir situar-se en els millors rànquings internacionals cosa que no se li reconeix en el finançament. Va dir que l’administració no pot exigir excel·lència a les universitats sense invertir-hi.

Va dir també que encara s’ha de recórrer un camí pel que fa a la taxa d’aprovats, però va alertar que caldrà tractar amb cura aquesta mesura “perquè no condueixi a aprovats generals. Jo tinc clar que no cal, simplement cal reformar les normes de permanència i portar-les a les que hi havia als anys 80.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació