Enric I. Canela

El País publicava l’article Ciència redueix els diners inicials per als projectes de R+D. Us tradueixo el primer paràgraf:

Uns 60.000 científics a tot Espanya desenvolupen els aproximadament 10.000 projectes de recerca del Pla Nacional de R+D+i, que és el principal eix competitiu entorn del qual s’articula la ciència d’excel·lència espanyola sotmesa a rigorosa avaluació i finançada amb subvencions de l’Estat . Per a la convocatòria de projectes de R+D de l’any que ve, de caràcter triennal, s’assignaran 430 milions d’euros, la mateixa quantitat que el 2009 per atendre més obligacions. Després de la retallada pressupostària del 15% el 2010 per al Ministeri de Ciència i Innovació, que dirigeix Cristina Garmendia, la primera anualitat d’aquests projectes no serà del 60%, com ha passat en 2009, sinó de l’ordre del 35%. Els diners total per als projectes serà el mateix a la llarga, però distribuït de manera diferent entre els tres anys, amb una disminució respecte a la norma el 2010, que s’ha de recuperar en 2011 i 2012.

És l’aperitiu, segui llegint. El títol podria ser, com carregar-s’ho tot. Rodríguez Zapatero, per què no toques el dos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació