Enric I. Canela

Ho comentava a Un any de balanç en el rectorat de la UB.

Les universitats no volen, tampoc realment poden, incorporar en llur pressupost del 2009 una partides que la Generalitat els deu però que no figuren en el pressupost de la Generalitat. El Govern amb una genialitat no va posar al pressupost els compromisos que havia subscrit amb les universitats, compromisos signats per dos consellers, un d’ells Castells.

Huguet vol tranquil·litzar a les universitats amb una carta que va enviar el 30 de novembre, però les universitats no volen cartes sinó documents de reconeixement de deute. Les cartes dels consellers no són documents comptables i els reclamen a la Generalitat.

Per altra banda la Generalitat ha decidit rebaixar en un 6% la transferència que fa a la UOC. La Generalitat finança un terç dels 88 milions del pressupost de despeses d’aquesta universitat d’aprenentatge a distància. La retallada de fons es produeix quan tot just ha entrat en vigor el nou contracte – programa per al periodo2009-2014.

I parlant de finançament, el Govern acaba d’ aprovar el contracte programa entre la Generalitat i la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan titular de la UVic, per al període2009-2012. La Generalitat invertirà 40,34 milions d’euros en la UVic. La quantitat total que es destina al funcionament de la universitat en el període 2009-2012 és de 35.910.000 euros, dels quals 4,4 milions estan sotmesos al compliment dels objectius.

A veure què passa amb el finançament de les universitats públiques ja que tant la UOC com la UVic són a efectes legals privades. Esperem que amb

El que està caient a causa de l’adaptació a Bolonya i el esforç de les universitats per reduir els dèficit el Govern no faci cap mala jugada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació