Enric I. Canela

Els canvis en la Secretaria d’Estat de Recerca al Minsteri de Ciència i Innovació han generat molts titulars. Indico alguns:

I la nota del ministeri: El Gobierno aprueba el nombramiento de Felipe Pétriz como secretario de Estado de Investigación.

Certament, els resultats són diversos, però tots van en la mateixa línia. Sembla que la ministra i el secretari d’Estat cessat, Carlos Martínez Alonso, no s’entenien massa. Carlos Martínez estava més a prop de la recerca del sistema públic i de no disminuir els recursos, Cristina Garmendia preferia donar ajusta a les empreses. El projecte de pressupost per al 2010 ho posa de manifest. La ministra nega que això afecti a la recerca bàsica, però els que gestionem projectes sabem que els recursos s’han reduït i que hem hagut de reduir contractes.

Més encara, la inestabilitat és total, així podíem llegir fa uns dies que l’Institut de Salut Carles III ha comunicat als coordinadors dels centres que s’està plantejant assignar els fons per programes i no per grups com feia fins ara.

Des que va començar aquesta legislatura el govern espanyol no fa més que improvisar i això no contribueix a res positiu, la ciència, com tantes altres coses, requereix estabilitat. No cal que descrigui els canvis continuats que tots coneixeu i el desgavell que han creat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació