Plataforma lector.com


Enric I. Canela

Leqtor.com, per defecte en espanyol, ha tret una plataforma e-reader, lleugera (118 grams), amb tecnologia E-ink, capacitat d’emmagatzemar 1.000 llibres i una bateria que suporta més de 8.000 pàgines seguides. Podeu aconseguir el lector electrònic a leqtor.com i a Abacus per 199 euros.

Imagino que els llibres electrònics, que es poden aconseguir a El Corte Inglés, FNAC, leqtor.com i Abacus, seran compatibles amb qualsevol lector electrònic.

La nova plataforma, que arrenca aquest dijous, és una iniciativa de l’empresa 36L (per defecte en català), participada pels grups Vicens Vives, Cultura 03 i Abacus, a més de Ferran Soriano, Jordi Viñas i Gustau Navarro. La inversió inicial realitzada per 36L és de 2,7 milions d’euros i la previsió de facturació per al 2010 de 3 milions, amb una previsió de venda de 100.000 e-books. Per al 2011 la previsió és de 300.000 i per al 2012 de 900.000.

3 respostes a “Plataforma lector.com”

 1. a 07 des. 2009 a les 8:27 Miquel Noguera

  Hola Enric,

  Com que sé que el tema dels lectors digitals t’interessa et comento el que he pogut esbrinar sobre els llibres de la plataforma leqtor.com.

  Fan servir un format especial d’Adobe anomenat EPUB. És un format antipirateria específic per a llibres digitals. Et deixa tenir el llibre en sis dispositius diferents i no cal que siguin teus, és a dir, et poden deixar llibres per llegir. He pogut comprovar, que, malgrat al web de leqtor diguin que un dels models d’Irex sigui compatible amb aquest format, no és del tot cert, ja que els d’Irex diuen que ho serà en un futur i en el meu, com que és un model antic, ni en parlen. De totes maneres, com que és un sistema obert es possible que algú ja l’hagi fet (no ho he mirat). Per altra banda, si t’instal·les el corresponent programa d’Adobe, necessari per a poder traspassar els llibres comprats al lector, els pots llegir de l’ordinador estant.

  Bé res més i gràcies per la informació que jo desconeixia.

 2. a 07 des. 2009 a les 8:59 Miquel Noguera

  Més coses:

  El lector que venen a leqtor fa tota la pinta de ser un dels models que fabrica la casa Netronix de Taiwan. També sembla ser el mateix que el del Corte-Inglés (aquest és concretament el model EB-600).

  Per cert, a mi el web de leqtor em surt per defecte en català. El que és curiós és que pots escollir veure els llibres en català i castellà i només en castellà. L’opció només en català no hi és, sembla ser que els lectors que podem llegir en català estem més oberts a altres llengües, o serà allò del bilingüisme…

 3. a 08 des. 2009 a les 11:33 enriccanela

  Hola Miquel,
  Moltes gràcies per la informació. Espero que amb les dades que em dones acabaré comprant algun de bo. No estic encara gaire interessat en llegir llibres en aquests dispositius en canvi penso que per als articles m’aniria bé.
  Jo vaig buscar la Google i http://www.leqtor.com/ va directe a l’espanyol, mentre que http://www.leqtor.com/ca va al català. O sigui entenc que per defecte és en espanyol. Si més no és el que em surt.
  Repeteixo, gràcies