Enric I. Canela

CiU ha retret al Conseller Huguet que el propi Tripartit incompleixi els terminis que ell mateix es va marcar en la signatura del Pacte Nacional per a la Recerca i Innovació. Van anunciar que el Pla de Recerca i Innovació (PRI) seria 2009-2013 i ara diuen que s’inicia el 2010.Un any després aquest pla encara no està desenvolupat.

No es compleixen els terminis però tampoc les inversions. CiU ha retret a Huguet que, en situació de crisi i malgrat el Pacte de finançament, no arribem al 2% del PIB que és el que es va exigir en el Pacte Nacional que va impulsar el Govern.

En aquest sentit, el diputat Antoni Castellà ha reclamat a Huguet que decideixi quines són les seves prioritats. S’acaba el mandat i encara no tenim clar quina és la priorització del Govern i això afecta molt a la recerca. Ha recordat que el sincrotró va començar fa 10 anys i ha preguntat quina gran infraestructura té aquest govern per als propers anys? Quines grans infraestructures estan plantejades? La resposta és cap.

Finalment, Castellà també ha denunciat que el Conseller Huguet incompleix la llei d’acció territorial per a l’educació superior, que en el seu article 4 contempla que s’ha de crear un fons per a les universitats territorials, de com a mínim del 2% del total del gruix del total del gruix de finançament del sistema universitari. Aquest fons no hi és als pressupostos tal i com ha reconegut el propi Conseller Huguet.

2 respostes a “CiU denuncia que la Generalitat incompleix el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació”

 1. a 29 des. 2009 a les 2:48 alumne

  Hola,

  Parlant d’incompliments del PNRI, l’altre dia ens vàrem adonar del següent:

  “Compromís 11: L’ Administració de la Generalitat i les universitats impulsaran la implantació de programes de tenure track o llocs d’investigador júnior als centres de recerca i a les universitats com a etapes de la carrera investigadora. L’etapa postdoctoral de la carrera investigadora es realitzarà sempre fora de la institució on s’ha fet el doctorat i la possible reincorporació a la institució inicial es farà segons criteris estrictament competitius.”

  Això no és precisament el que s’està fent eliminant les ICREA júnior, o modificant la LUC per permetre empalmar el doctorat amb una plaça de lector.

  Com sempre diem, no són només els diners, que també, sinó com i en què es fan servir…

 2. a 29 des. 2009 a les 8:25 enriccanela

  Alumne,
  Fa temps que estic reclamant la tornada del pla ICREA Junior. Un dels grans errors d’aquest Govern.
  Espero que rectifiquin. El van substituir per implantar l’ICREA Acadèmia perquè hi havia professorat interessat. Mal fet.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació