Enric I. Canela

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha replicat avui a les universitats i ha dit que esta complint amb el finançament per objectius i que el famós patiment entre cometes és un desfasament en el pagament. Em sembla que el conseller es confon. Només cal llegir el que en el seu dia van signar els consellers del Pozo i Castells i els rectors. La Generalitat està incomplint perquè no va posar els diners en el pressupost i això és el que diuen els rectors. I ara no pot pagar perquè no estan consignats. Així de clar, de totes formes demà demanaré explicacions al rector en el Consell de Govern de la UB per tal que li quedi clar a tothom.

Segons el conseller, el finançament per objectius pactat amb les universitats, el Govern ha d’abonar 30 milions d’euros pendents dels objectius de 2008 – amb els quals els rectors ja compten per als pressupostos de 2010 -, i afrontar properament els 50,9 milions dels objectius de 2009. Es confon, s’havien d’haver pagat el 2009 per no entrar en dèficit.

En la Comissió d’Educació i Universitats del Parlament el diputat de CiU ha qualificat el finançament universitari de dramàtic, ja que és la primera vegada en la història que diverses universitats estan en situació de prorrogar els seus pressupostos, la qual cosa els genera una forta angoixa. La diputada del PP català Carina Mejías i la d’ICV Dolors Camats també han demanat explicacions sobre el retard del finançament universitari i han apel·lat a la responsabilitat del Govern en moments de crisi.

El conseller ha afirmat que afrontarà els seus compromisos encara que sigui amb algun retard, però que es van afrontant cosa que no passa amb el 90% de les comunitats autònomes on hi ha baixades de l’ordre del 30% del pressupost en alguns camps de recerca i universitaris.

Huguet ha al·legat que actualment es dóna un desajust interpretatiu sobre el moment de pagament entre els rectors, el seu departament i la Conselleria d’Economia i Finances. Al seu parer, l’ingrés s’ha de fer un any després del curs compromès, per verificar el grau de compliment dels objectius. Estan comprovat de sobre fill.

4 respostes a “El deute de la Generalitat amb les universitats”

 1. a 11 des. 2009 a les 10:17 Júlia Rosell

  Home, ara cal una universitat autogestionada i anarcoguay!

  Bromes apart, així va el món.

 2. a 13 des. 2009 a les 12:26 enriccanela

  Júlia,
  No anem bé, entre aldarulls d’alguns estudiants i un Govern que fa el que fa…

 3. a 13 des. 2009 a les 10:06 Julia Rosell

  Sí, algun dia acabarem cridant “no, no, no a aquesta impunitat”…

 4. a 14 des. 2009 a les 10:52 enriccanela

  Espero que no calgui.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació