El nou web de la UB


Enric I. Canela

Avui la UB ha presentat el seu nou web. És atractiu, trobo a faltar les boles que des de fa molts anys la identifiquen.

Té moltes novetats i sembla que ha de facilitar les coses. Caldrà veure si s’ha millorat el back-office i tot resulta més senzill.

He trobat a faltar algunes coses, però suposo que és la meva inexperiència. Per altra banda segur que els responsables estan encara avaluant les coses i veurem més millores o correcció de les inevitables petites errades en qualsevol nou web.

Felicitem als que ho han fet possible, era una necessitat.

5 respostes a “El nou web de la UB”

 1. a 14 des. 2009 a les 5:13 alumne

  Hola,

  Feia temps que esperava el nou web, i si “això és tot” m’ha decebut molt.

  Per començar, i això és el que suposa el primer impacte per a un visitant, no el veig bé. El final del nom de la universitat em surt sobreescrit amb l’enllaç a “Estudis i Docència”. O em queda tallada la darrera línia de l’escrit que hi ha dins de la imatge d’entrada. A la que he fet un click, em comencen a sortir capses fora de l’àrea rectangular de continguts. Rectangle que és un retrocés, amb la versió anterior havíem arribat a poder fer servir eficientment tot l’ample de la pantalla, ara hem retrocedit.

  Segueixo. No sé si és l’hora, però va apreciablement molt més lenta. Intento trobar els telèfons d’una unitat, i haig d’invertir més clicks (en anar més lenta, molt més temps) per arribar a un cercador, que substitueix l’anterior llistat d’unitats administratives. No recordo exactement el seu nom, així que faig una cerca per paraula clau… i resulta que no hi ha cap unitat amb la paraula “beques” associada. Anem bé…

  Sí valoro positivament la introducció de fils RSS i… alguna cosa més hi haurà, però encara no la veig.

  Dos comentaris finals: 1) El disseny no és tot per a millorar als rànkings i inidexadors (segons la notícia del nou web): mentres continui havent departaments que treballin amb l’extensió .es seguirem perdent posicions que ens mereixem. 2) M’agradaria saber si fer un logo gris fosc sobre gris clar i a sota de la pàgina està d’acord amb les normes d’estil de la pròpia universitat. Si el logo ha de ser identificatiu, hauria d’estar a dalt de tot, i ben diferenciat del fons!

 2. a 14 des. 2009 a les 10:58 enriccanela

  Alumne,
  No et puc més que donar la raó en alguns punts. Cal dir que és una primera fase d’una millora continuada i que entre tots hem de fer que s’adapti a com serà al final. L’equip responsable està treballant i estic segur que a partir de les crítiques milloraran coses.

 3. a 15 des. 2009 a les 2:22 alumne

  Hola,

  No dubto que millorarà (vaja, malament aniríem), però tenint en compte el tamany del web, i l’ús que la comunitat universitària en fa, crec que s’hauria pogut esperar a tenir-lo més pulit, abans de fer-lo públic.

  D’altra banda, si som tan 2.0, trobo a faltar una eina que em permeti posar-me en contacte fàcilment amb els gestors del web i/o amb altres usuaris per explicar-lis els problemes amb els quals em trobo, compartir experiències, i fer propostes constructives de millora.

 4. a 15 des. 2009 a les 9:09 enriccanela

  Alumne,
  Jo ja he comentat alguna cosa sobre participació i millores.
  Proposaré el que comentes.

 5. a 16 des. 2009 a les 1:38 alumne

  Gràcies!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació