Enric I. Canela

El 10 d’octubre de 2006 en el web de la Generalitat es publicava Del Pozo i Castells pacten amb els rectors el Pla de Finançament per a la Millora de les Universitats Públiques Catalanes.

En aquesta notícia, llarga, es pot trobar al final el document PLA DE FINANÇAMENT PER A LA MILLORA DE LES UNIVERSITATS PUBLIQUES CATALANES

Al final del document, referint-se als recursos addicional diu:

Les quantitats anuals de millora de finançament que rebin les universitats tindran una part condicionada a objectius que serà de 17 milions d’euros per l’any 2007, 50,9 milions l’any 2008, 90,4 milions l’any 2009 i 136,2 milions l’any 2010.

Fàcilment es pot entendre que s’està referint a quantitats que es consignaran en el pressupost de l’any de referència.

A l’AVUI podreu llegir

La conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa ha acabat aquests dies amb la incertesa que planava sobre les universitats públiques pel que fa al retard del pagament del deute vinculat a l’assoliment d’objectius del 2008 i 2009, alhora que ha comunicat als rectors que una part dels recursos previstos per al 2010 no es podran pagar fins al 2011.

La carta que el conseller Huguet va enviar fa quinze dies als màxims responsables universitaris en què es comprometia a liquidar abans d’acabar l’any els 30 milions pendents del 2008 i a avançar 30 milions dels 90,4 corresponents al 2009, va tranquil·litzar els rectors només a mitges, perquè persistia la inquietud sobre els 136,2 milions del 2010 que no figuren en el projecte de pressupostos del govern. Les universitats reclamaven saber amb quins diners d’aquests podrien comptar per poder tancar els seus pressupostos sense picar-se els dits.

En els últims dies, Huguet ha fet saber als rectors que d’aquests 136 milions se n’abonaran 45 el 2010 (juntament amb els 60 milions pendents del 2009), i que els 90,2 restants es pagaran el 2011, un any més tard del que preveia el pla de finançament per a la millora de les universitats públiques 2007-2010. D’acord amb aquestes xifres, entre el 2008 i el 2010 les universitats hauran rebut un 33% menys del finançament previst.

El conseller va admetre la setmana passada al Parlament certs “retards” en el pagament d’aquestes partides, si bé va qualificar de “desajustament interpretatiu” les crítiques de les universitats, per considerar que el gruix del finançament per objectius no es pot abonar fins a l’any següent, “quan els objectius hagin estat avaluats”.

Em temo que el conseller Huguet no pot complir els acords signats pels consellers Castells i del Pozo amb els rectors catalans. tanmateix enlloc de dir segons que per justificar-se podria acceptar que no té diners.

2 respostes a “El conseller Huguet no pot complir els compromisos i deixa les universitats en fals”

  1. […] raons són més antigues. Us remeto a l’article que vaig escriure el 14 de desembre de 2009: El conseller Huguet no pot complir els compromisos i deixa les universitats en fals. Fa referència als compromisos publicats el 10 d’octubre de 2006 en el web de la […]

  2. […] una memòria acceptable. Us remeto a l’article que vaig escriure el 14 de desembre de 2009: El conseller Huguet no pot complir els compromisos i deixa les universitats en fals. Fa referència als compromisos publicats el 10 d’octubre de 2006 en el web de la […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació