Judici a estudiants de la UAB


Enric I. Canela

Llegeixo que un total de 34 estudiants que van ocupar la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB contra el Pla de Bolonya el març de 2008 seran jutjats demà.

Tots recordareu els fets. Situació conflictiva aquella, potser avui les coses hagin perdut el seu efecte a la memòria.

6 respostes a “Judici a estudiants de la UAB”

 1. a 18 des. 2009 a les 9:34 Julia Rosell

  Un grup que es val del terror i la por només mereix pagarles conseqüències.

  Prou impinitat del vandalisme de, com a mínim, la Facultat de Filosofia i lletres!

  No sé si heu vist els vídeos d’una “troupe” atacant el bar de la facultat…

 2. a 19 des. 2009 a les 11:42 Tondo Rotondo

  Julia,

  Discrepo del vostre comentari.

  Quan el sistema que ens ha llegat la mal anomenada transició no deixa que des del poble es pugui proposar res, quan aquests sitema només ens ofereix televisió, televisió, televisió, els estudiants tenen el dret vetllar pels seis inetressos, que també tenen -imolt- a v eure amb els de la societat.

  Tornen els grisos, Julia, i les persones com vostè que llencen diatribes contra la gent que lluita esteu en tot el dret a fer-ho, però sapigueu que nomes feu que apuntalar la repressió.

  Aquest judici és un judici franquista.

 3. a 20 des. 2009 a les 2:19 enriccanela

  Jo crec que hi ha diversos punts de vista. Una cosa és protestar, jo ho accepto, més encara crec que s’ha de fer. Jo ho faig, sóc bastant activista, però altra cosa és destruir, amenaçar i coaccionar.
  Contra això… S’ha d’actuar.

 4. a 20 des. 2009 a les 5:15 Júlia Rosell

  Oh, clar Mr. Anònim:

  tornen els grisos per el que interessa, però davant de qualsevol altra problema es pot amenaçar a altres estudiants, a professors o a càrrecs de qualsevol índole, impunement.Això són delictes.

  Insultar per internet o difamar són delictes.

  Amenaçar la integritat física de les persones és un delicte.

  Per tant, qui no té problema en fer això, ÉS UN DELINQÜENT.

  Es pot realitzar qualsevol mena d’acte,inclòs vandàlic, i quedar impune…

  Formo part d’un dels col·lectius més discriminats del planeta (sí, literalment), i bé que també lluito, per suposat, des de la conscienciació del diàleg, faltaria més!

  I no sé si pensar que em tuteges i després em parles de vostè per algún motiu en concret, però potser que t’informis més que a través d’un comentari a un bloc, encara que sigui per educació o per respecte.

  Jo també he tingut les meves “mogudes”, però em sembla que no és tan difícil d’entendre que si tinc una “moguda”, la causa, o estic amb qui la realitza me les carregaré, sóc conseqüent.

  I tu, acàs justifiques les coses? Ets capaç de justificar llançar una bengala a un bar amb gent dinant? Justifiques la hipocresia de queixar-se per una universitat en dèficit i en canvi dedicar-se a fer pintades indiscriminadament que suposen encara més despeses? Qui és aquesta gent per decidir què es fa amb uns diners que estem posant tots?

  Com voleu diàleg mentre uns intenten parlar, per exemple a la UAB, amb una degana o una rectora o rector, uns altres fan pintades dins d’una facultat o es dediquen a fer fora la resta de persones que hi ha?

  Hi ha molts punts de vista, però si justifiqueu les vostres postures amb la violència, accepteu que només rebreu violència.

  Gent com vosaltres soy uns hipòcrites irresponsables, tanta tonteria. Que algú que sembla ser un estalinista digui que un judici és franquista és patètic…

  Per un cop feu autocrítica, que no és tan difícil.

 5. a 20 des. 2009 a les 5:21 Júlia Rosell

  I perdoneu la parrafada però em faltava una cosa que he dit al primer comentari però l’amplio seguint el que diu Mr. Anònim:

  El franquisme era un feixisme, i parles de mètodes feixistes, però entre universitaris els únics feixistes que hi ha són els que fan el possible per mantenir el control mitjançant la por: vosaltres, la gent com tu que sembla que no sap de què parla, la gent com tu que barreja temes i que creu lluitar contra una dictadura, i que en ves de superar-se i de buscar altres maneres, prefereix l’escàndol i la por, la violència i la manca de diàleg…

  És un tema per a pensar-hi, oi?

 6. a 21 des. 2009 a les 7:54 enriccanela

  Protestar, fer vaga, sempre és lícit, però cal recordar que la llibertat d’un acaba on comença la del veï. Res no justifica determinades accions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació